Safari sertai Grand Final Global Climate Launchpad di Scotland.

Safari sertai Grand Final Global Climate Launchpad di Scotland.

Safari sertai Grand Final Global Climate Launchpad di Scotland.

Safari Techs Holdings telah mencapai kejayaan gemilang apabila terpilih sebagai pemenang yang berpeluang menyertai Climate LaunchPad Grand Final di Scotland. Peluang ini merupakan kesinambungan daripada kejayaan Safari memenangi tempat ketiga dalam ClimateLaunchpad Malaysia pada 27 Ogos 2017 yang lalu.

Grand Final Global Climate Launchpad Mengiktiraf Penyelesaian Inovatif untuk Alam Sekitar

Climate Launchpad Global Grand Final adalah acara global yang diadakan sebagai platform pembangunan perniagaan bertaraf dunia yang memberi tumpuan kepada kelestarian alam sekitar dan perubahan iklim. Malaysian Global Innovation & Creativity Centre (MaGIC) dan Malaysian Green Corporation Technology (MGTC) telah bersama-sama dalam inisiatif ini untuk membantu mendorong teknologi hijau di Malaysia. Program ini juga bagi meningkatkan kesedaran dan menggalakkan lebih banyak syarikat pemula untuk menumpukan penyelesaian mereka kepada isu seperti mengurangkan pelepasan karbon atau penggunaan plastik.

Climate Launchpad Global Grand Final di Scotland

Program ini telah menerima lebih daripada 40 permohonan. Daripada jumlah itu, 15 telah dipilih ke dalam Climate Launchpad Malaysia untuk mendapatkan pandangan dan kepakaran industri untuk mengembangkan perniagaan mereka. Seterusnya, 3 pemenang (juara, naib juara dan tempat ketiga) telah dipilih untuk sesi pitch deck di Scotland. Jika berjaya, mereka akan mendapat peluang akses langsung ke Climate-KIC Accelerator bernilai 95,000 pelaburan.

Naturacem, Grenohware dan Safari Gas Hadiri Climate Launchpad Global Grand Final di Scotland: https://www.mymagic.my/news/naturacem-grenohware-and-safari-gas-set-to-attend-climatelaunchpad-global-grand-final-in-scotland

Sebagai salah satu pemenang dalam pertandingan ini, Safari berjaya menarik perhatian juri dengan teknologi mereka dalam menghasilkan silinder komposit LPG. Silinder ini dipercayai mempunyai impak positif terhadap alam sekitar dan membantu mengurangkan pelepasan karbon. Secara keseluruhannya, penggunaan tangki gas LPG komposit dapat membantu mengurangkan pelepasan gas rumah hijau, menjana kos penggunaan yang lebih rendah dan memberikan kecekapan yang lebih tinggi kepada pengguna.

Safari Techs Holdings di Climate Launchpad Global Grand Final, Scotland

Pengiktirafan Global bagi Silinder Komposit LPG Safari

Kelebihan silinder LPG yang ditawarkan oleh Safari telah diterima dengan baik oleh pengguna di Malaysia mahupun di mata dunia. Silinder ini juga telah mendapat pengiktirafan di pelbagai acara inovasi dan alam sekitar. Selain itu, silinder ini telah diuji oleh Standard and Industrial Research Institute of Malaysia (SIRIM) dan memenuhi piawaian keselamatan.

Ujian Keselamatan Silinder Gas Safari: https://safaritechsholdings.com/safari-gas-cylinder-safety-testing/

Kejayaan dalam pertandingan ini adalah tidak asing lagi kerana Safari telah mendapat pengiktirafan dari pelbagai badan industri dan institusi penyelidikan. Kejayaan ini juga membawa nama Malaysia ke peringkat global dalam bidang inovasi mesra alam. Ini juga membuktikan bahawa Malaysia mempunyai potensi yang besar dalam mencipta produk yang mempunyai impak positif terhadap alam sekitar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *